Wednesday, May 20, 2009

Päikesekuivatatud tomati pesto

Vaja läheb:
- 5 potti basiilikut
- 2 potti lehtpeterselli
- 100 g Parmesani juustu
- 1/2 Campanelio juustu
- 1/3 küüslauku
- suur peotäis seedrimänniseemneid
- 1 purk päikesekuivatatud tomateid
- 1 l extra virgin oliiivõli
- pisut rukolat

Puhasta basiilik ja lehtpetersell ning haki väiksemateks tükkideks. Riivi mõlemad juustud kõige peenema riiviga ning jahvata seedermänniseemned. Tükelda päikesekuivatatud tomatid väiksemateks tükkideks ja lisa segusse koos purgis oleva õliga. Küüslaugud pressi puruks või haki pisikesteks tükkideks.

Aseta kõik komponendid ühte suurde kaussi lisades ohtralt õli ning mikserda saumiksriga, vahepeal õli juurde lisades kuni tekib ühtlane mass. Kui kõik koostisosad on omavahel hästi segunenud on pesto valmis. Aseta pesto väikestesse purkidesse ning lisa peale pisut õli, et pesto ära ei kuivaks.

Antud kogusest saab 5-6 väiksemat purki pestot. Säilitamisel tuleks järgida ainult ühte reeglit - purgist tuleb pestot võtta alati puhta lusikaga. :)

No comments: