Thursday, June 30, 2011

šokolaadi Meringue


Ma tõesti ei tea, kuidas Meringue eesti keelde panna, niiet jääb lokaliseerimata. Retsept pärineb siit.

Tummine ja mõnus kook, mille valmistamiseks pole jahu vaja.

Vaja läheb:

Põhi:

- 240 g tumedat šokolaadi
- 115 g võid
- 5 suurt muna
- 1 kl suhkrut
- 1/2 klaasi kakaod

Kate:

- 8 suurt muna
- 8 spl suhkrut

Esmalt panna šokolaad ja või kuumaveepoti kohale sulama, segada kuniks on šokolaad on sulanud ning ained omavahel segunenud. Löö eraldi kausis tugevalt vahtu munad ja suhkur,, vähenda miksri kiirust, sega vaikselt hulka kakao ning šokolaad. Aseta ümargusse 24 cm läbimõõduga vormi. Eelkuumuta ahi 175 kraadini ning küpseta 25 minutit, kuniks kook on saavutanud tugevuse.

Pane põhi jahtuma ning löö tugevalt vahti munad, vaikselt juurde lisades suhkut. Segu peab olema nii tugev, et kui kauss tagurpidi keerata sisu välja ei kukuks. Vooderda ühtlaselt põhi ning aseta 190c eelkuumutatud ahju u 10 minutiks või kuniks kate on saavutanud kuldpruuni värvuse.





1 comment:

lizkiz said...

Merangue on besee