Monday, December 12, 2011

Kõrvitsa püreesupp


Super hea supp niiskeks ja külmaks perioodiks.


Vaja läheb:

- 1,5 kg kõrvitsat
- suurem pea lillkapsast u 1,5 kg
- 4 suurt porgandit
- soola
- pipart
- all spice
- pool puljongi kuubikut
- 1,5 l vett

Serveerimiseks pisut fetat.

Valmistamiseks puhastasin esmalt kõik käägiviljad ning lõikasin parajateks kuubikuteks. Kõrvitsast on mõnevõrra mugavam puhastada, kui viilud esmalt ahjus röstida ning seejärel suppi lõigata. Suuremasse potti valasin eelpuhastatud köögiviljad, vee, maitseained ning keetsin tasasel tulel u 45 minutit. Kui kööhiviljad on parajalt pehmeks keenud võtsin supi tulelt, lasin mõned minutid seista ning purustasin saumiskriga ühtlaseks. Serveerisin veidikese feta juustuga,mis andis mõnusa koorese konsistensi ning mahlase soolasuse. 

No comments: