Saturday, January 28, 2012

Köögivilja lasanje


Kunagi varem pole köögivilja lasanje valmistamist ette võtnud, ei tundunud just eriti ahvatlev idee. Nädalavahetusel aga tegi üks turumüüja mulle selgeks, et ma ei saa kuidagi järgneva nädala läbi ilma kastitäie baklažaanita. Mõeldud tehtud, tarisin umbes 7kg baklažaani koju ja hakkasin nuputama, mida sellest kogusest valmistada võiks. Tulemuseks üsnagi hullutavalt hea lasanje.

Kasutasin:

- 4 kg baklažaani
- 2 kg suvikõrvitsat
- 0,5 kg tomateid
- 3 konservipurki purustatud tomateid
- kaks suurt sibulat
- 4 küünt küüslauku
- tunde järgi tšillit (soovi korral)
- paar supilusikat oreganot
- peotäis värskeid basiiliku lehti (võib asendada kuivatatuga)
- 100 ml valget veini (soovi korral)

- lasanje plaate
- u 100 g juustu

Pesin, puhastasin ja hakkisin esmalt köögiviljad. Paksupõhjalise kastruli põhjas kuumutasin oliivõliga klaasjaks sibula ja küüslaugu. Lisasin baklažaanid ja suvikõrvitsa ning veini. Mõnda aega hautasin ja seejärel lisasin tomatid ja maitseained. Lasin tasasel tulel u 30 minutit podiseda, senikaua kui kõik köögiviljad mõnusalt pehmeks muutusid. 

Eelkuumutasin ahju 170 kraadini. Ladusin kõrge vormi põhja kordamööda kastme, lasanje plaadid, kastme jne. Viimase kihina kaste ja kõige lõpuks paar peotäit riivitud juustu. Küpses ahjus u 35 minutit. Hiiglama hea ja võrdlemisi tervislik kõhutäis.

No comments: