Thursday, January 19, 2012

Kõrvitsa risotto



Austraalias avastasin enda jaoks kõrvitsa. Eestis hoidsin sellest suurepärasest viljast suure kaarega eemale ning minu ainukesed sõbralikud kokkupuuted olid marineeritud kõrvitsaga. Avastasin, et risotto sees on kõrvits imeliselt hea. 

Vaja läheb klassikalise risotto valmistamiseks:

- 2 klaasi aborio riisi
- 4 klaasi köögivilja puljongit
- 1 suur sibul
- 2 küünt küüslauku
- oliivõli
- 1spl võid
- 100 ml veini

Kuumutasin paksupõhjalises kastrulis õli koos sibula ja küüslauguga klaasjaks, lisasin veini. Seejärel kuumutasin kergelt läbi riisi veini ja maitseainete segus ning hakkasin vähehaaval lisama puljongit. Pidevalt segades keeta kuniks riis on peaaegu pehmeks muutunud. Segasin risottosse1 spl võid. Sel hetkel on paras aeg lisada juurde soovitud kaste. 

Kastme jaoks kasutasin:

- 1,5 kg kõrvitsat
- valget pipart / soola
- muskaatpähklit
- mett
- oliivõli
- 60 g toorjuustu

Jagasin kõrvitsa pooleks ning tegin umbes 2cm suurusteks kuubikuteks. Pool kogusest aurutasin ning teise poole laotasin ahjuplaadile ning pintseldasin mee ja oliivõli seguga. Kuumutasin 170 kraadises ahjus umbes 20 minutit, vahepeal kõrvitsa tükke ümber keerates.
Aurutatud kõrvitsad purustasin blendriga ning segasin saadud massi toorjuustuga ja lisasin risottole. Meesed kõrvitsatükid serveerisin risotto peal.

No comments: