Tuesday, April 17, 2012

Meekook


Kuivõrd ma enamasti panen enda jaoks siia retsepte, mida võiks uuesti korrata positiivses võtmes, siis antud meekook ei tõsunud minu jaoks ülesannete kõrgusele ning seetõttu tuleb seda korrata, et parem välja kukuks. Retsepti võtsin Toidutarest ja hapukoore asendasin veidi tervislikuma maitsetamata jogurtiga. Põhi tuli minu jaoks veidi puine ja paks, ilmselt minu võimetus kokku keeta perfektne keedutaigen. Teisalt maitsekombinatsioon oli kergelt karamelline, mõnus ja magus, seega töötab jogurt hapukoore asemel täitsa hästi. :)

Vaja läheb:

Taigen:
- 200 g võid
- 2 dl suhkrut
- 4 sl mett
- 4 muna
- 7 dl jahu
- 3 tl söögisoodat
- näpuotsatäis soola

Kreem:

- 2 dl maitsetamata jogurtit
- maitse järgi suhkrut
- sidruni mahla
- vaniljet

Keedutaigna valmistamiseks pane aja suurem kastrul veega keema ning aseta peale väiksem pott või metallist kauss, mis oleks parajalt suur, et vette ära ei upuks ning istuks kenasti suurema poti peal. Esmalt panin kaussi või, millel lasin sulada, lisasin juurde suhkru ja mee ning segasin ühtlaseks. Vaikselt lisasin juurde eraldi kausis lahti klopitud munad.

Eraldi kausis segasin kõik kuivained ning hakkasin tasapisi keedutaigna hulka segama. Ilmselt oli minu koogi probleem selles, et tainas tuli liiga vedel ning seda oli võimatu lahti rullida. Seega laotasin ühtlase kihi ahjuplaadile. Kokku jagus tainast 4 kihi jaoks, kuigi retsepti järgi oleks pidanud olema 5. Küpsetasin ahjus u 13 minutit 200 kraadi juures. Ääred lõikasin tasaseks vahetult pärast ahjust välja võtmist. Lasin kihtidel jahtuda, enne kui hakkasin kooki kokku panema.

Vahepeal valmistasin kreemi, segades kõik koostisosad omavahel. Lasin koogil külmikus ööpäeva seista ning valmis ta oligi. 

No comments: