Wednesday, April 4, 2012

Tandoori kana


Lihtsustatud retsept tandoori kanast, mida ideaalis küll tuleks grillida sütel, kuid sobilike vahendite puudumisel õnnestus küpsetada ka ahjus. Miks mitte suvel teha veidi teistlaadi marinaad, keset suurt grillihooaega vahelduseks tavapärasele. Mõnusalt vürtsikas ja maitsev. 

Vaja läheb:

- 2 kg kana poolkoibi
- 2 sidruni mahla
- u 700 g maitsetamata jogurtit
- 4-5 spl tandoori pastat
- näpuotsatäis soola
- 0,5 tl tsilli pastat

Eemaldasin kana poolkoibadel nahad ning lõikasin sälgud lihasse. Katsin ühtlaselt sidrunimahlaga. Seejärel segasin kokku maitsetamata jogurt ning tandoori pasta. Sõltub olemasoleva pasta tugevusest ning maitseeeilistustest. Mina kasutasin keskmise teravusega pastat ning lisasin 5 supilusikatäit. Oleks võinud isegi veidi vürtsisem olla. Katsin liha saadud pastaga ning ladusin säilitusvormi, katsin toidukilega ja jätsin ööpäevaks seisma. Originaalis tuleks antud rooga küpsetada sütel ning olemasolev marinaad eemaldada. Keskpärase tulemuse saamiseks sobis küpsetada ka ahjus u 185 kraadi juures pool tundi. Igal juhul jätkuvad otsingud hea tandoorikana valmistamiseks ning ma ei jõua Eestisse saabumist ja grillihooaega ära oodata. 

No comments: