Saturday, April 28, 2012

Ricotta spinati lasanje


Mingil põhjusel pole mulle kunagi meeldinud juustukaste, mida traditsiooniliselt lasanje valmistamisel kasutatakse, seega ei leia siit ilmselt kunagi päris klassikalist lasanjet. 

Vaja läheb:

- lasanje plaate
- 4 küüslaugu küünt
- 2 purki purustatud tomateid / sarnane kogus värskeid tomateid
- soola
- pipart
- basiilikut / oreganot vms
- 600 g ricottat
- 400 g spinatilehti
- 2 muna
- oliivõli
- u 300 g juustu

Esmalt valmistasin tomatikastme, kuumutades paksupõhjalises kastrulis õli, küüslaugu ja tomatid. Lisada meelepärased maitseained, lisasin basiilikut, soola, piparrt. Samal ajal segasin eraldi kausis kokku ricotta, muna, spinati lehed ning maitsetasin kergelt. Ladusin küpsetusvormi põhja esimese kihina tomatikastme, katsin lasanje plaatidega, mille katsin omakorda ricotta seguga. Jätkasin sama tegevust ning viimase kihina panin tomatikastme, mille peale riputasin juustu. Küpses ahjus 180 kraadi juures u 40 minutit. Lasin umbes 20 minutit küpseda kaetult fooliumiga ning viimaseks 20 minutiks eemaldasin fooliumi. 

No comments: