Tuesday, May 29, 2012

Lahtine kanapirukas


Selline kanapirukas, mida isegi külas viibinud, mitte liha söövad inimesed nautisid ja kiitsid.

Vaja läheb:

Põhi
- 100 g toasooja võid
- 2,5 dl jahu
- 100 g kodujuustu

Täidis
- 200 g kanafileed
- 2 küünt küüslauku
- pisike sibul
- sinihallitusjuustu
- marineeritud- või konservpirne
- valget pipart
- suts soola
- suur peotäis riivjuustu
- 1,5 kl piima
- 2 muna

Esmalt segasin kokku taigna kompnendid ning panin täidise valmistamise ajaks külmikusse. Pruunistasin kergelt pannil sibula ja küüslaugu. Lisasin väikesteks tükkideks hakitud kanafilee ning valasin pannile veidi pirni vedelikku. Lasin kanal pehmeks haududa. Mõni minut enne tulelt võtmist lisasin pirni tükid. 

Vooderdasin panni külmikus seisnud taignaga ning laotasin peale ühtlaselt kana-pirni segu, mille puistasin üle sinihallitusjuustuga. Katteks kloppisin läbi munad, piima ning maitseained ning katsin kana. Enne ahju panemist raputasin peale veel veidi juustu. Küpses 175 kraadi juures umbes 50 minutit. Maitses hea nii soojalt kui ka külmalt.

Kokku saab antud kogusest 10 portsionit, 1 portsioni kohta energiat:

Kaloreid: 383
Süsivesikuid: 24
Rasvu: 22
Proteiini: 21


No comments: