Monday, November 7, 2011

Ahjuliha



Siinmail on suhteliselt raske leida head ja läbikasvanud praeliha tükki ning mingil põhjusel ei muutu kamar mõnusalt krõmpsuks. Siiski aeg ajalt tuleb selline nö Eesti laadse toidu isu peale ning lisaks sealihale väike purk hapukapsast ja muud head paremat. Mõni aeg tagasi sai valmistatud sealiha rosmariini ja sinepiga, kombinatsioon, mis mind meeldivalt üllatas ning pakkus veidi vaheldust traditsioonilisele.

Vaja läheb:

- korralik tükk läbikasvanud ja kamaraga sealiha, mina kasutasin u 2kg, seega kogused vastavalt sellele
- spl oliiivõli
- 5-6 suuremat küüslaugu küünt
- 3-4 oksa rosmariini
- 1,5 spl dijon sinepit
- meresoola
- suts pipart

Sega oliivõli, pipar ja sinep ning määri seguga liha kokku. Aseta keskele rosmariinioksad ning seo liha kokku. Määri pealt ühtlaselt meresoolaga ning aseta küsetuspannile. Enne ahju panemist panin pannile veel mõned küüslauguküüned ning lisaks rosmariini. Kasta liha iga 15 minuti järel ning lase 180 kraadi juures küpseda umbes 2 tundi.

No comments: