Tuesday, November 22, 2011

šokolaadi-kohvi toorjuustu kook

                                      

Väga mõnus ja lihtne kook. Glasuuri osas peaks ilmselt leiutama midagi paremat, kuna sel korral oli kate liiga tugev või siis nuga liialt nüri.

Vaja läheb:

PÕHI

- 250 g kaeraküpsiseid
- 90 g võid
- 50 g purustatud ja röstitud sarapuupähkleid

TÄIDIS

- 2 (u 10 cl) kogust espressot või kanget kohvi
- 250 g tumedat šokolaadi
- 200 g toorjuustu
- 1 dl toorsuhkrut
- 1 tl vaniljet
- 2 munakollast
- 2 munavalget
- 2 dl vahukoort
- 4 lehte zhelatiini

KATE

- 100 g tumedat šokolaadi
- 25 g võid

Esmalt valmistasin põhja segades omavahel purustatud küpsised, sulatatud või ning pähklid ning vooderdades 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.

Täidise valmistamsieks sulatasin veekausi kohal šokolaadi, segasin hulka espresso. Samal ajal sulatasin zelatiini ning segasin toorjuustuga ühtlaseks massiks. Lisasin järgemööda sulatatud šokolaadi, pool kogust suhkrut, vanilje ja munakollased. Eraldi kaussides vahustasin munavalged koos ülejäänud suhkruga ning vahukoore. Segada vahustatud koostisosad ettevaatlikult ülejäänud segu hulka ning valada vormi. Asetasin koogi külmikusse umbes 3-4 tunniks tahenema, veendusin, et täidis on piisavalt kõvenenud, et oleks võimalik kate peale valada. 

Katte valmistamiseks kuumutasin veekausi kohal šokolaadi ja või ning katsin ühtlaselt koogi. 

1 comment:

Unknown said...

Soovitan mõnusa pehme glasuuri jaoks sulanud šokolaadile lisada vahukoort või paari teelusikaga hapukoort panna sulatamise ajal. Ma ei kasuta juba aastaid võid glasuuri tegemiseks. Minu jaoks jäi alati kunagi nii rasvane.


Kui võid panna sinna natukene rohkem siis glasuur võibki liiga kõva jääda.