Monday, March 16, 2009

Juustupirukas

Viimasel ajal olen korduvalt kostitanud külalisi just selle pirukaga, suured tänud võlgnen retsepti eest Evele.




Kata ahjuplaat täies ulatuses küpsetuspaberi ja lehttainaga. Aseta 200 kraadini eelsoendatud ahju ja küpseta senikaua, kuni pind muutub kuldkollaseks.


Aseta peale konservananassi tükid, soovi korral võib lisada ka näiteks õunu. Lõika väiksemateks tükkideks sinihallitusjuust ja puista samuti üle kogu plaadi ulatuses. Lõpuks klopi lahti 2-3 muna, sõltuvalt nende suurusest ning sega 500g hapukoorega. Kata kogu pirukas seguga. Aseta uuesti ahju ning küpseta 15-20 minutit. Rohelise sibula või murulaugu sõpradel võib julgesti maitserohelist lisada.

Maitseb hää nii soojalt kui ka külmalt.


1 comment: