Monday, March 1, 2010

Rammus pirukas





Kuna õde on taimetoitlane, siis olen viimasel ajal hakanud rohkem mitte liha ja kala sisaldavaid retsepte kaema. Viimane kord juhtusin Nami-Nami retsepti vaatama, mis tundus üsna ahvatalev. Tomat - juust kooslus ei saagi vist halb olla. :)

Koostis:

Põhja puhul kasutasin sama retsepti, mis on ära toodud siin, kuna tean, et see on täpselt paras kogus minu vormi jaoks.

Täidis:

Kitsejuustu ~225 g
Tomateid (sobivad nii kirsstomatid, kui ka kobar) ~250 g
3 muna
2 dl piima
1 pisikene küüs küüslauku
100 g riivitud juustu
tüümiani, basiilikut, pipart

Vooderdada 24cm ümmargune koogivorm taignaga. Katta vaheldumisi väikeste kitsejuustu tükkidega ja tomatitega, raputada peale tüümian ja basiilik. Kloppida segamini muna ja piim ning lisada maitse järgi pipart.

Küpseb 200 c juures ~35 minutit.

Väga toitev pirukas, mis on parim soojalt.

1 comment:

ohh said...

jee, meie (veg'ide) read on täienenud, naiss. kui on piruka-nõu vaja, anna teada;)