Wednesday, October 22, 2008

Trühvlid


Juba pikemat aega, tulenevalt ilmselt üle keskmise suurest tumeda šokolaadi kirest, on olnud plaan teha trühvleid. Kasutasin esimsel katsel toidutare retsepti, mida natukene oma maitse järgi mugavdasin.

Kasutasin:

200 g tumedat 70% šokolaadi
1 dl vahukoort
15 g võid
kreekapähkleid
mandlilaaste

katteks 150 g šokolaadi

Kuumutasin veevannis šokolaadi, vahukoore ja või. Segasin hoolikalt läbi ning lisasin poolde sellest kogusest röstitud ja tükeldatud pähklid. Asetasin valminud segud tahenema külmkappi. Lasin seista ~2h.
Valmistasin ette glasuuri, sulatades veevannis šokolaadi ning lisasin pisut ka vahukoort, et segu vedelamaks muutuks. Lusika ka näppude abil vormida vastavalt soovile trühvlite kuju ning kasta glasuurivanni.
Pärast vormimist, glasuurimist ja kaunistamist asetada valminud trühvlid uuesti külmkappi.
Kindlasti tasuks lisada edaspidi ka pisut alkoholi, et maitseomadusi rikastada. Igal juhul vajab veel katsetamist, et Pierre omadele järele jõuda. :)

Sellegi poolest seisavad väga hästi ning aeg-ajalt on päris mõnus maiustamas käia.


No comments: