Thursday, December 23, 2010

PIparkoogitaigen


Ma ei ole eales ette võtnud piparkoogitaina tegemist, kuna laiskus on peal olnud ja poest on alati võimalik saada mitut erinevat variatsiooni. No siinpool maakera ei ole poes ei korralikke piparkooke ega ka tainast. Niisiis mõeldud tehtud, teeme ise. Otsisin netist erinevaid retsepte ning lõpuks modifeerides sai kokku selline.

Vaja läheb:

200 g tumedat siirupit
pool klaasi fariini suhkurt
150 g võid
1,5 tl nelki
2 tl kardemoni
2 tl kaneeli
1,5 tl värsket peeneks hakitud ingverit
näpu otsaga soola
poole apelsini mahll
1 apelsini riivitud koor
poole sidruni riivitud koor
7 dl jahu
1 muna
1,5 tl värsket peeneks hakitud ingverit
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit

Kuumutasin pannil siirupi, suhkru ja või keemiseni ning lisasin lõpus kõik vürtsid ning maitseained. Jätsin segu pannile tahenema kloppisin lahti muna ja valasin kokku. Sõtkusin ühtlaseks jahu, sooda ja küpsetuspulbri seguga. Lasin seista üle öö ja täna tegime piparkoogid valmis. Veidi muredamad, kui tavaliselt tulid ning järgmine kord vast paneks isegi veel julgemalt vürtse. Kuna härra tõi esimese satsiga rukkijahu asemel täisterajahu, siis sai üks sats ka sellega tehtud. Päris põnev on, algusest tainast maitstes väga häirisid need kliid, kuid hiljem piparkoogis oli päris huvitav.

Piparkoogivormis tegi härra konservipurkidest ja glasuuri vispeldasime ka tuhksuhkrust, munavalgest ja sidruni mahlast kokku.

Ilusaid pühi!

No comments: